Op 22 september a.s. organiseert de ZEC de “Johnny Cash Popdienst” in de Grote Kerk met live ondersteuning van de band “Men in Black”.

In deze dienst gaan wij op reis over de bumpy gospelroad aan de hand van muziek en songteksten van countryzanger Johnny Cash. Dominee Cornelis Visser uit Westzaan neemt de bezoekers (veilig) mee op muzikale reis door het bewogen leven van de legendarische Amerikaanse country-legende.

In deze popdienst staat muziek centraal die mensen kennen van de radio, maar waarvan de teksten hen keer op keer verrassen wanneer deze in kerkelijke context worden gebruikt.

Het thema is ‘De Verloren Zoon’ geïnspireerd op de biografie over het leven van Johnny Cash waarin hij vertelt hoe het geloof hem heeft gered uit de ellende van drugs- en alcoholverslaving.

Datum:            zondag 22 september 2019

Tijd:                16.00 uur

Locatie:          Grote kerk, Kerkbuurt, Marken

In het voorprogramma, dat begint om 15.45 uur, zingen The Men in Black een aantal gevangenisliederen.

Na afloop van de dienst bent u uitgenodigd om koffie/thee te drinken in de kerk.

Zendings- en Evangelisatie Commissie

 

Klik op de afbeelding om alle foto's te bekijken

 

De inzendtermijn van reacties op het profiel van de te beroepen predikant is op 1 december 2018 gesloten.

 

logo pgmProfiel Predikant

24 september 2018 (2 pagina´s)     

Profiel predikant(e) voor de Protestantse Gemeente Marken

logo pgm

 

 De inzendtermijn van reacties op het profiel van de te beroepen predikant is op 1 december 2018 gesloten.

Profiel Protestantse Gemeente Marken

  

De Protestantse Gemeente Marken

De Protestantse Gemeente Marken is in 2011 ontstaan uit een fusie van de Hervormde Gemeente Marken en de Gereformeerde Kerk op Marken en maakt deel uit van de Protestantse kerk Nederland. De kern Marken is onderdeel van de gemeente Waterland en telt 1.800 bewoners.

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

De AVG versterkt de positie van de mensen van wie gegevens worden verwerkt. Zij krijgen nieuwe privacyrechten en hun bestaande rechten worden sterker. Organisaties die persoonsgegevens verwerken krijgen meer verplichtingen. De nadruk ligt – meer dan nu – op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden.

Daarom is er de afgelopen tijd hard gewerkt door het colleges van Kerkrentmeesters en Diaconie om een nieuwe Privacyverklaring voor de Protestantse gemeente Marken op te stellen. Via deze pagina zal de voolledige verklaring beschikbaar komen, zodra de Kerkenraad goedkeuring heeft gegeven.

Privacy

m.m.v:

Urker Mannenkoor Zomerzangavond: Urker Mannenkoor 'Hallelujah'

   Klik op de foto voor de film  
  Klik hier of op de foto om de zomerzangavond npgmaals te kijken en luisteren