Hoop en vertrouwen in bijzondere tijden

Gezien de verscherpte maatregelen van maandag 23 maart 2020 gaat de openstelling van de kerk en het avondgebed niet door.

We leven op dit moment in bijzondere tijden nu er een virus rondwaart waartegen geen medicijn of behandeling beschikbaar is. Steeds meer komt het gewone leven stil te liggen door de verregaande maatregelen die de overheid neemt om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het maakt ons onzeker omdat we niet goed weten wat komen gaat. Zullen de mensen van wie ik houd, en die tot de risicogroep behoren, gezond blijven? We weten het eenvoudigweg niet. Daarom zoeken we juist nu, in deze onzekere tijden, naar hoop en vertrouwen.

De Grote Kerk op de Monnickenwerf is de plek waar mensen vele generaties terug al bij elkaar kwamen om hun hoop levend te houden, en om hun vertrouwen op God nieuw leven te laten inblazen. Dat deden ze ook in moeilijke en onzekere tijden. Daarom leek het ons goed voorlopig elke woensdagavond de deur van de kerk op die plek open te zetten. Wie in deze tijden verlangt naar stilte, naar een plek om te kunnen bidden of wie verlegen zit om een gesprek, is van harte welkom tussen 19.30 tot 20.30 uur. Aansluitend eindigen we om 20.30 uur de dag met een avondgebed. Als het mogelijk is zenden we deze vespers ook uit via het kanaal van Protestants Marken op YouTube.

Eerste keer: woensdagavond 25 maart 2020, Grote Kerk. Open tussen 19.30 en 20.30 uur. Start avondgebed vanaf 20.30 uur (maximaal 30 minuten).

Uiteraard nemen we getrouw de regels van het RIVM in acht zoals de sociale afstand en groepsgrootte.

Bidden