famBak

 

 
jesseforlab
 
Zondag lezen we de prachtige woorden uit Jesaja 11. Over een bloem die is gaan bloeien uit de dode wortelstructuur van het huis van Isaï (een andere naam voor Jesse). We haken aan bij het vergezicht van Jesaja. Een andere wereld doemt daarin op. Hij schetst ons een geüpdatete wereld. Schepping 3.0 zou je kunnen zeggen. Gods update. Soms verlangen we naar een update. Zeker als dit bestaan zwaar valt. Dan verlangen we naar Gods nieuwe wereld. Dat deden ze ten tijde van de Jesaja ook al. Wie dit vergezicht tot zich laat doordringen kan zomaar melancholisch worden. Hoe lang duurt het nog voor die update er aan komt? Nou Paulus weet het wel hoor. Gods update komt eraan en is er al. Jezus Christus is Gods update. Een Goddelijk mens. Hij is het begin van Gods schepping 3.0. 
Kijk daar leven we van op! Paulus was er een opgetogen mens door geworden. Een man van de Hoop. Want in die nieuwe geüpdatete schepping schuilt een geheim. Aurelius Augustinus (bisschop en kerkvader uit 4e/5e eeuw) bracht dat eens weergaloos mooi onder woorden. Het eindige met 'non posse peccare' (niet kunnen zondigen). Van die nieuwe schepping en van de hoop die dat geeft proeven we zondag al iets in het brood van de hoop en in de wijn van vreugde en vrede. 
 
Wie nieuwsgierig is geworden naar dit geheim en wie verlangt naar nieuwe Hoop, is zondag van harte welkom in de Grote Kerk. We beginnen om 10.00 uur.