famBak

 

Deze tekening van Maurits Cornelis Escher doet me denken aan de tandarts in Ouddorp. Je keek zo vanuit de stoel in de gewone en ongewone wereld van Escher. En des te langer je keek, des te meer je zag. Je zou kunnen zeggen dat Escher je verder liet kijken dan je neus lang is. Het hielp je een beetje langs die vervelende behandeling in de stoel heen kijken.

MCEscher kl

Vanavond tijdens het kerkdienst op deze Biddag doen we dat ook: verder kijken dan onze neus lang. De woorden van Jezus Christus helpen ons in die richting. Je zou op een dag als vandaag, waarop we de Here God bidden om een zegen op werk, studie, en inkomen, alleen maar denken aan voedsel en kleding. Maar het leven is meer dan dat! Daarmee leert Christus ons langs de dingen van alle dag heen kijken. Want hoe het komende seizoen er ook uit ziet, wat klimaat, gezondheid en economie betreft, de Here God laat deze schepping niet te gronde gaan en vernietigen. Daarom hoeven we niet bang te zijn voor wat komen gaat en dat geeft hoop. Wie daar bij leeft kijkt verder dan zijn neus lang is.

Iedereen die ernaar verlangt even anders te denken dan gewoon is van harte welkom. We beginnen de kerkdienst om 20.00 in de Grote Kerk van Marken.